Στη συγκεκριμένη συνταγή δε χρησιμοποιούμε διάφορα αρωματικά όπως βανίλια, κανέλα και γαρύφαλλο γιατί θέλουμε να υπερέχει η μυρωδιά και η γεύση του ανθόνερου.
Υλικά:
Υλικά:
- 400 γρ. βιτάμ
- 1 και 1/2 κούπα του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 κούπας τσαγιού αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
- ανθόνερο για το ράντισμα
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα.
Σε μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βιτάμ ν'αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε ώστε να επιτύχουμε ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα σε μικρές μπουκίτσες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά έτοιμα φορμάκια σε διάφορα σχήματα όπως καρδούλες και αστεράκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσουν.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα βουτάμε μέσα σε μπωλ με άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου