Translate

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Merenda / ΜΕΡΕΝΤΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

Υπέροχη σπιτική μερέντα......και σε ποιον δεν αρέσει η σοκολατένια γεύση της!!! Νόστιμη,θρεπτική και ότι πρέπει για πρωινό δικό μας και των παιδιών μας. Την αλείφουμε στο ψωμί, τη χρησιμοποιούμε σαν γέμιση σε μπισκότα, σαν επικάλυψη σε κέικ ......ή την τρως κατ'ευθείαν από το βάζο με ένα μεγάλο κουτάλι!!! Την απολαμβάνουμε με χίλιους δυο τρόπους!!!



ΥΛΙΚΑ:

  • 125γρ κουβερτούρα
  • 150γρ βιτάμ
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
  • 1 κούπα φουντούκι (προαιρετικά)
ΕΤΕΛΕΣΗ:
Η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ εύκολη!
Βάζουμε σε μπεν μαρί το βιτάμ με την κουβερτούρα. Μόλις λιώσουν κοσκινίζουμε το κακάο και το  προσθέτουμε. Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο με το φουντούκι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμα ώσπου να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. 
Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει καλά και την τοποθετούμε σε βαζάκια. 
Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

ΜΥΣΤΙΚΟ:
Το φουντούκι μπορούμε να το αφήσουμε κομματάκια να φαίνεται ή να το περάσουμε από μούλτι και να γίνει πολύ ψιλό.
Αν τη θέλουμε πιο γλυκιά μπορούμε να προσθέσουμε 3-4 κουταλιές άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...