Εύκολα και γρήγορα γεμιστά σοκολατάκια!
Υλικά:
- 1 Βιτάμ
- 1 άχνη (450 γρ)
- 2 κ. σ. κακάο
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα
- 1 ποτήρι πορτοκαλάδα
- 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
- 1/2 κούπα σιρόπι από γλυκό του κουταλιού (της αρεσκείας σας)
- 1 κούπα γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένο
- 1 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα πολύ ψιλά
- κουβερτούρα για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ για ν' αφρατέψει.
Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ, την πορτοκαλάδα και το σιρόπι και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσουν.
Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ, την πορτοκαλάδα και το σιρόπι και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο
λάδι σε μπεν μαρί.
Βουτάμε ένα - ένα τα γλυκάκια μέσα στην κουβερτούρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Διατηρούμε στο ψυγείο.
Βουτάμε ένα - ένα τα γλυκάκια μέσα στην κουβερτούρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Διατηρούμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου